Andreea NEAGU

Membra a Colegiului Psihologilor din Romania
                         (www.copsi.ro)
Membra a Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa     
                         (www.psihoterapieintegrativa.ro)
Membra a Institutului European de Studii pentru Terapia Copiilor si Adolescentilor
                         (www.psihoterapiecopiisiadolescenti.ro)

Studii /specializari /certificari:

 • Licentiata in Psihologie in cadrul Facultatii de Psihologie a Universitatii Bucuresti
 • Studii postuniversitare – Master Evaluarea, consilierea si psihoterapia Copilului, Cuplului si Familiei, Universitatea Bucuresti
 • Formare in Psihoterapie Integrativa
 • Formare in Psihoterapia Integrativa a Copiilor si Adolescentilor
 • Psiholog practican in Psihologie Clinica
 • Psiholog practicant in Psihoterapie Integrativa
 • Psiholog practicant in Consiliere Experientiala

Competente:

 • Psihoterapie, consilierea si dezvoltarea personala a adultului
 • Psihoterapie, consiliere si dezvoltarea personala a copiilor si adolescentilor
 • Terapii specifice Tulburarilor de Dezvoltare ale Copilariei (terapie ABA, terapie ocupationala)
 • Psihoterapie si consiliere de cuplu
 • Psihoterapie si consiliere a familiei

Mi-am pus adesea întrebarea “Cine sunt eu?” si cu fiecare etapa de vârstă mi-am oferit  răspunsuri diferite, potrivite prezentului meu de atunci si acum. Acum sunt o persoana cu multe  roluri in viața mea, roluri care îmi aduc experiențe unice, pline de satisfacție, învățare, trăiri  emoționale variate si cel mai important, bucuria fiecărui moment.

Pe plan profesional, rolurile mele sunt de psiholog si psihoterapeut. Prin prisma acestora, am  ocazia să întâlnesc oameni. Si cred ca acest aspect definește cu adevărat rolul meu de  profesionist; cred  ca întâlnirea dintre mine si omul de lângă mine este adevărata valoare a muncii pe care o fac.  Având la baza două formari in psihoterapie integrativa de tip relațională, am învățat ca relația este cea care vindeca, interacțiunea dintre mine si celălalt fiind un spațiu de redobândire a ceea ce am pierdut pe parcursul dezvoltării noastre.

În aceasta aventură a explorării inter-umane, m-am redescoperit, am învățat să mă cunosc şi să ţin cont de ceea ce sunt cu adevărat, dar mai ales am învățat să pot ajuta alți oameni sa experimenteze același proces.  In peregrinările mele formative, am întâlnim multe teorii care definesc omul, la fel de multe filosofii despre a fi in lume, însă ceea ce m-a ajutat să îmi definesc stilul terapeutic este sa iau de la fiecare ceea ce se potrivește valorilor mele.

Astfel, în lucrul meu cu copii, am pornit de la teoriile comportamentale şi cognitive, le-am experimentat îndeosebi în lucrul cu copii cu dizabilități şi am văzut că intervențiile specifice sunt utile în anumite arii ale vieții micuților, însă mi-au limitat contactul real cu sinele autentic al copilului.

Am continuat explorarea în zona teoriilor umaniste, care m-au ajutat să devin conștientă de importanța atenției pe care o pot acorda nevoilor copiilor, specifice vârstei şi felului lor unic de a fi.  În psihoterapie individuală sau în grupuri de dezvoltare personală pe care le realizez cu ei, mă joc, le vorbesc simplu, pe înțelesul lor, iar cu ajutorul tehnicilor creative pot ajunge la zonele lor sensibile, urmând ca împreună să găsim modalități de a face față provocărilor din viața de zi cu zi.

Pornind de la experiența lucrului cu copii, pot înțelege mai bine în practica mea cu adulții- fie că este vorba de psihoterapie individuală sau de familie, psihoterapie de cuplu sau evaluare psihologică- , importanţa dezvoltării  din perioada copilăriei şi modul în care această dezvoltare  le-a determinat  modul de a fi în viaţa adultă, cu tot ce aduce ea.

Sunt pasionată de științe şi neuro-dezvoltare şi încerc să aduc în lucrul meu cu copii şi cu adulţii rezultatele cercetărilor actuale privind dezvoltarea creierului, modul în care experiența şi relaţiile timpurii ne influenţeaza dezvoltarea, teoria ataşamentului, practica mindfulness şi tot ceea ce ne ajută să  avem vieţi împlinite şi autentice.

Scriu despre mine în rolurile mele profesionale pe blogul personal www.neaguandreeacip.wordpress.com.

În plan personal, rolurile mele sunt de soţie, fiică, sora, prietenă, om iubitor de natură şi pasionat de cer si stele. De asemenea, îmi place creaţia şi o explorez cu ajutorul artelor combinate- fie că este vorba despre pictura şi desen, modelaj, plierea hârtiei sau muzica şi teatru, urmând ca ulterior să o aduc şi în munca mea.

Îmi doresc să împărtaşesc oamenilor minunile oferite de psihologie si psihoterapie, să le facilitez accesul la autoactualizare si la tot ceea ce au mai bun in interior, putând astfel să creez în jurul meu o lume mai buna și mai autentică.