Anișoara ROPOTAN

 

Mă numesc Anișoara ROPOTAN și sunt psiholog psihoterapeut – specialitate Psihoterapie Integrativă. Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București și Master în Psihologie Clinică și Consiliere Psihologică.

Programul de baza în Psihoterapie Integrativă l-am făcut în cadrul A.C.C.P.I., iar apoi programul de supervizare în Psihoterapie Integrativă în cadrul A.R.P.I – Asociația Română de Psihoterapie Integrativă. Îmi desfășor activitatea în baza atestatului de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România.

Meseria mea este pentru oameni și despre oameni; este o minunată preocupare în a înțelege definiția stării de bine a celui ce vine in cabinetul de psihoterapie și solicită să fie însoțit în demersul său de a găsi starea de bine.

Desigur, starea de bine nu poate fi găsită în „exterior”, deși „exteriorul” ajută foarte mult „interiorul” în procesul găsirii stării de bine.

Fiecare om este deosebit și reacționează diferit!

Cred că este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să învățăm să privim cu acceptare și o prezență conștientă evenimentele neașteptate cu care ne surprinde uneori viața.

Un context uman și de siguranță pentru acest proces de învățare este cabinetul de psihoterapie.

Fiecare om are povestea sa, o poveste care se ascultă cu respect și drag de oameni!