Alecsandru SOARE

Sunt o persoană curioasă din fire, care dorește să obțină cât mai mult de la această viață. De când mă știu am căutat să găsesc răspunsuri la întrebările care mi-au frământat mintea și sufletul.
Și deseori am găsit...
Pentru restul încă mai caut răspunsuri care să-mi satisfacă setea de cunoaștere și cu care să fiu măcar mai mulțumit pentru o vreme.
De-a lungul vieții am trăit mai multe încercări și privind înapoi în trecut (reflexiv), aici în prezent (introspectiv) și înainte spre viitor (reflexiv sau meditativ) am ajuns să mă cunosc și să mă înțeleg mai bine.
Bineînțeles că acest lucru nu ar fi putut fi posibil fără ajutorul prietenilor, familiei și a celor apropiați mie.
Și din tot ce-am trăit, văzut, încercat și văzut cred că principala sursă de cunoaștere și de admirație este omul în încercarea lui de a-și atinge umanitatea și de a-și găsi sensul existenței sale.
Știu că am în fața mea de parcurs un drum lung cât o viață și mă pregătesc în fiecare zi să mai fac un pas în această călătorie. Și știu că nu sunt singur pe drumul meu.
Cum am ajuns pe acest drum? Ar fi mult de povestit. Mergeam pe un alt drum când "accidental" m-am întâlnit cu o persoană care mi-a arătat ce este practic psihologia și cum poate fi ea folosită. La început am fost contrariat, apoi schimbând diverse alte drumuri și cărări am ajuns pe aceasta pe care o urmez de mai bine șase ani (cu facultate, mastere și formări). La început am fost mânat de curiozitate. Cu timpul însă, văzând cât de mult bine poate face m-am decis să o urmez.
M-am întrebat și mă întreb dacă aceasta e calea cea mai bună pentru mine? Adevărul e că nu știu și că în continuare sunt tentat să mai încerc și alte căi. Însă până acum aceasta e calea care mi-a oferit și continuă să-mi ofere cele mai mari satisfacții și oferă un sentiment al realizării și împlinirii personale.
Nu e simplu și nici ușor dar probabil tocmai aceste aspecte mă motivează și mă provoacă să merg mai departe. Și mai este un lucru: mergând pe această cale am fost tot timpul ajutat de cei apropiați mie - colegi, prieteni și profesori -  primind și învățând multe din experiențele lor personale și profesionale. Și cu aceste experiențe precum și cu cele ce vor veni, mi-am propus să continui dând mai departe ceea ce eu, la rândul meu, am primit.

Maria SPĂTARU


Psiholog ortodox, Psiholog clinician și Consilier Psihologic

Studii și acreditări:
Absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București.
Masterand (Universitatea Ecologică din București) Psihodiagnoza Cognitivă și Consiliere Psihologică
Formare post-universitară în consiliere psihologică cognitiv-comportamentală
Membru în Asociația de Hipnoterapie și Psihoterapie Cognitiv Comportamentală.
Acreditare în psihologie clinică de către Colegiul Psihologilor din România.
Consilier Psihologic la Școala Ortodoxă „Sfinții Trei Ierarhi”.
Workshop-uri de relații interpersonale în licee (la liceul maghiar pentru moment);

Dacă

Dacă-ţi rămâne mintea când cei din jur şi-o pierd   
Şi fiindcă-o ai te apasă sub vorbe care dor,
Dacă mai crezi în tine când alţii nu mai cred
Şi-i ierţi şi nu te superi de îndoiala lor,
Dacă poţi strânge toate câştigurile tale
Ca să le joci pe-o carte şi să le pierzi aşa,
Şi iarăşi de la capăt să-ncepi aceeaşi cale
Fără să spui o vorbă de neizbânda ta,
 
Dacă de aşteptare nu osteneşti nicicând,
Nici de minciuna goală nu-ţi clatini gândul drept,
Dacă, izbit de ură, nu te răzbuni urând
Şi totuşi nu-ţi pui mască de sfânt sau înţelept,
Dacă poţi gândul, nervii şi inima să-i pui
Să te slujească încă peste puterea lor,
Deşi în trupul firav o altă forţă nu-i
Afară de voinţa ce le impune spor,
 
Dacă visezi, dar visul stăpân de nu ţi-l faci,             
Sau gândul, deşi judeci, de nu ţi-e un ţel,
Dacă-ncercând triumful sau prăbuşirea taci
Şi poţi, prin amândouă trecând, să fii la fel,
Dacă te vrea mulţimea, deşi n-ai linguşit,
Şi lângă şef tu umbli ca lângă-un oarecare,
Dacă de răi sau prieteni nu poţi să fii rănit,
Dacă nu numai unul, ci toţi îţi dau crezare,

Dacă înduri să afli cinstitul tău cuvânt
Răstălmăcit, naivii să ducă în ispită,
Sau truda vieţii tale, înspulberată-n vânt,
De poate iar s-o nalţe unealta-ţi prea tocită,            

 

Dacă ajungi să umpli minutul trecător
Cu şasezeci de clipe de veşnicii,

Mereu,
Vei fi pe-ntreg Pământul deplin stăpânitor
Şi, mai presus de toate, un OM copilul meu!

Rudyard Kipling - Dacă

„Nu dăruiești nimic oamenilor, dacă nu te dăruiești pe tine” Axel Muntel în „Cartea de la San Michell"

Anca MORARU

Sunt psiholog clinician si consilier in supervizare, cu formare in Psihoterapie Experential-Unificatoare si Terapii Scurte Orientate pe Resurse si Solutii. Am absolvit atat masterul cat si facultatea in cadrul Universtitatii Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei. In prezent imi desfasor activitatea de psiholog si in cadrul Directiei pentru Protectia Copilului in cadrul Centrului de Terapii de Recuperare.

Pana in prezent am desfarat activitati specifice terapiilor de recuperare si de dezvoltare a capacitatilor si aptitudinilor copiilor in cadrul familial dar si in comunitate, in cadrul gradinitelor particulare si de stat. Totodata am sprijinit si consiliat parintii in gasirea si implementarea celor mai bune metode de educatie si de sprijin al copiilor in dezvoltare.

Pe langa serviciile oferite copiilor si familiei am oferit suport in cadrul consilierii si psihoterapiei individuale de lunga, dar si de scurta durata.

Parcursul meu profesional de pana acum include si tangente cu psihologia organizationala, in cadrul unui internship desfasurat in cadrul unei mari firme de recrutare, Lugera and Makler, in care am putut observa dinamica pietei muncii si aspecte importante privind orientarea in cariera si prezenta la interviu.

Am practicat scrima timp de 11 ani iar aceasta experienta este inca o sursa de inspiratie pentru activitatea din prezent. Asa cum sportul oxigeneaza muschii, consilierea si psihoterapia pot reprezenta o “gura de aer” binevenita in aglomeratia vietii cotidiene.

Inchei astfel cu o invitatie la antrenament, acela al resurselor si aptitudinilor de a face fata provocarilor, in cursa cu ceilalti dar, mai ales, cu sine.

 

Miruna Alexandra DOINA

Cred ca ne putem implini cu adevarat potentialul, atunci cand ne cunoastem pe deplin cu bunele si cu relele noastre, atunci cand ne acceptam pe deplin cu bunele si cu relele noastre, atunci cand ajungem sa intelegem ca fiecare lectie de viata ne este necesara si ne ajuta in cresterea noastra ca oameni impliniti.

Eu, ca psiholog, nu imi propun sa va ajut sa scapati de obstacolele intampinate, ci imi propun sa privim la ele descoperind potentialul lor, valoarea lor. Psihologia este arta prin care putem redescoperi frumusetile vietii!

Licentiata a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti
Studii masterale absolvite: ”Evaluarea, consilierea si psihoterapia copilului, cuplului si a familiei”, Universitatea din Bucuresti
Psihoterapeut cu drept de libera practica acordat de Colegiul Psihologilor din Romania, in temeiul Legii nr. 213/2004, cod personal RUP 14829

 Specializari:

 - Evaluarea si consilierea experentiala a copilului, adultului, cuplului si familiei
 - Psihoterapie integrativa

Formator, acreditat ANC
Trainer in stimulare prin arte combinate, acreditat ANC

Elena ANGHEL

Psiholog/ Psihoterapeut

Studii și acreditări:

Acreditare în Psihoterapie – Hipnoza Clinica si Terapie Ericksoniana de catre Colegiul Psihologilor din Romania.
Certificare psihoterapeut cu drept de practica independenta de catre FRP – Federatia Romana de Psihoterapie.
Acreditare CPR- Psiholog Principal – Psihologia Transporturilor.
Acreditare CPR- Psiholog Principal – Psihologia Muncii si Organizationala.
Absolventa a Facultatii de Psihologie - Universitatea Bucuresti.
Membru in Asociaţia Română de Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană
Membru in CPR- Filiala Bucuresti.

Experiența profesională:

Sunt psiholog cu experienta in Selectie si Evaluare de Personal cat si psihoterapeut specializat in Terapii de Relaxare si Hipnoza Clinica adresata adolescentilor, tinerilor si adultilor in tratarea diverselor probleme psihologice de tipul anxietatii, atacurilor de panica, fobiilor, depresiei, tulburarilor alimentare, dependentelor, in optimizarea performantelor sportive etc.
Asistent-asociat Catedra de Psihologie - Universitatea Politehnica Bucuresti – seminarul de Psihologia Muncii-1995.
Participari la diverse
Conferinţei Interne si Internaţionale din domeniu.
Diverse aparitii TV in calitate de specialist: Tele7ABC , Euforia TV etc.

Credo:
“Nu poti ajuta oamenii sa se vindece, daca nu simti iubire/implinire in inima ta. Cand o simti, ceea ce spui si faci va curge de la sine, iar tu vei inspira, vei incuraja, vei inalta.
Aminteste-ti ca te afli aici pentru a da celorlalti forta, nu pentru a-i judeca sau pentru a-ti asuma raspunderea pentru durerea lor. Asa ca, nu-ti impune darul asupra celorlalti. Daruieste doar celor care-ti cer ajutorul si care sunt gata sa-l primeasca”.( P. Ferrini)

Romina Loredana Bala

Fiecare dintre noi la un moment dat este nevoit sa aleaga un drum, o cale pe care sa o urmeze in viata. Eu am ales sa devin psiholog pentru ca imi face placere sa lucrez cu oamenii.

In anul 2011 am absolvit facultatea de psihologie, obtinand Diploma de licenta in psihologie.

Pentru ca imi doream sa completez si sa aprofundez toate informatiile dobandite in cadrul facultatii am urmat programul de master: “Evaluarea, consilierea si psihoterapia copilului, cuplului si familiei”, din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei.

Masterul l-am absolvit in anul 2013, iar in data de 20.09.2013 am obtinut Atestatul de libera practica de la Colegiul Psihologilor din Romania.

Mi-am consolidate abilitatile si competentele de psiholog atat in timpul facultatii si masteratului prin pregatirea teoretica si practica cat si in afara acestora prin voluntariat.

2013: Organizator si coordonator grupuri de dezvoltare si optimizare personala cu adolescenti in cadrul unui liceu din Bucuresti.

2012: Voluntar la Direcţia generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Bucureşti.

2011-2012: Voluntar in cadrul proiectului de cercetare „Cu tine cresc mare” al Psih. Drd. Andreea Simona Olteanu, proiect realizat sub coordonarea Societătii de Psihoterapie Experienţială Române.

2011: Voluntar in cadrul Napocensis Medical Center.

 



 

Laura CRISTEA (Ciochină)

 

"În lume sunt multe minuni mari, dar nu mai mari ca omul" (Sofocle)

Sunt Laura și mă remarc prin atitudine, femininate, spontaneitate, prin spiritul ludic, prin zâmbetul și energia pe care o transmit celor din jur. Sunt o persoană caldă, empatică, un bun observator, un bun ascultător, sunt discretă, diplomată și iubesc oamenii.
 
Am ales această cale, cunoscându-mi încă din copilărie misiunea în viață, aceea de a învață Omul să simtă Minunea din el, să devină conștient de resursele sale interioare și să învețe să le folosească, să devină conștient de părțile divine din el, cu care toți suntem înzestrați.
 
Astfel, vă invit să ne cunoaștem mai bine în cabinetul meu, să ne pregătim pentru viață, să învățam să fim în contact cu noi înșine, cu nevoile noastre, să acționăm în favoarea noastră și nu să ne sabotăm evoluția. Dând rând zilelor, nu facem decât să alegem metoda simplă dar nesănătoasă pentru dezvoltarea noastră personală.
 
E important să trăim fiecare etapă a vieții cu bucurie, cu entuziasm și să rămânem vii în calea ei, în față evenimentelor indiferent de natura lor. Alături de un ghid și nu de un sfătuitor, cum suntem obișnuiți să credem, ne putem bucura și trăi în mod autentic viața „noastră”, Da – a noastră și nu a antecesorilor noștri.
 
Pe lângă calitățile native, mă recomandă atât experiența de 7 ani în relațiile cu oamenii, din sfera personală dar și din cea profesională, din domenii precum relatii clienti, resurse umane dar mai ales din terapie unde am lucrat ca și terapeut cognitiv-comportamental, terapeut ocupațional și coterapeut.
 
În prezent, facilitez ateliere pentru copii, adolescenți și adulți, imi desfășor activitatea in privat și colaborez cu diverse asociații pe servicii de psihologie clinică, consiliere psihologică si psihoterapie.

În ceea ce privește educația mea, sunt absolventă a Facultății de Psihologie (UB), a Facultății de Relații Internaționale și Studii Europene (USH), absolventă a unui masterat în domeniul resurselor umane: Comunicare Manageriala și Resurse Umane (SNSPA).
 
De asemenea, sunt Practicant NLP atestat de Asociația Română cât și Europeană pentru Programare Neuro-lingvistică, sunt Consilier psihologic experiențialist și în prezent continui stagiul de formare în Psihoterapie în cadrul aceluiași institut- Institutul SPER – Psihoterapie Experiențială a Unificării (P.E.U.) centrată pe adult,€ copil, cuplu, familie.
 
În timpul liber, mă îndeletnicesc cu câte o carte, ascult muzică, dansez, merg la teatru și în viitorul apropiat vreau să iau lecții de echitație.
Încurajez descoperirea și întreținerea pasiunilor. Acestea ne aduc motive de a zâmbi, de a ne simți bine.
 
Numai bine,
 
Laura C