Alecsandru SOARE

Sunt o persoană curioasă din fire, care dorește să obțină cât mai mult de la această viață. De când mă știu am căutat să găsesc răspunsuri la întrebările care mi-au frământat mintea și sufletul.
Și deseori am găsit...
Pentru restul încă mai caut răspunsuri care să-mi satisfacă setea de cunoaștere și cu care să fiu măcar mai mulțumit pentru o vreme.
De-a lungul vieții am trăit mai multe încercări și privind înapoi în trecut (reflexiv), aici în prezent (introspectiv) și înainte spre viitor (reflexiv sau meditativ) am ajuns să mă cunosc și să mă înțeleg mai bine.
Bineînțeles că acest lucru nu ar fi putut fi posibil fără ajutorul prietenilor, familiei și a celor apropiați mie.
Și din tot ce-am trăit, văzut, încercat și văzut cred că principala sursă de cunoaștere și de admirație este omul în încercarea lui de a-și atinge umanitatea și de a-și găsi sensul existenței sale.
Știu că am în fața mea de parcurs un drum lung cât o viață și mă pregătesc în fiecare zi să mai fac un pas în această călătorie. Și știu că nu sunt singur pe drumul meu.
Cum am ajuns pe acest drum? Ar fi mult de povestit. Mergeam pe un alt drum când "accidental" m-am întâlnit cu o persoană care mi-a arătat ce este practic psihologia și cum poate fi ea folosită. La început am fost contrariat, apoi schimbând diverse alte drumuri și cărări am ajuns pe aceasta pe care o urmez de mai bine șase ani (cu facultate, mastere și formări). La început am fost mânat de curiozitate. Cu timpul însă, văzând cât de mult bine poate face m-am decis să o urmez.
M-am întrebat și mă întreb dacă aceasta e calea cea mai bună pentru mine? Adevărul e că nu știu și că în continuare sunt tentat să mai încerc și alte căi. Însă până acum aceasta e calea care mi-a oferit și continuă să-mi ofere cele mai mari satisfacții și oferă un sentiment al realizării și împlinirii personale.
Nu e simplu și nici ușor dar probabil tocmai aceste aspecte mă motivează și mă provoacă să merg mai departe. Și mai este un lucru: mergând pe această cale am fost tot timpul ajutat de cei apropiați mie - colegi, prieteni și profesori -  primind și învățând multe din experiențele lor personale și profesionale. Și cu aceste experiențe precum și cu cele ce vor veni, mi-am propus să continui dând mai departe ceea ce eu, la rândul meu, am primit.

Elena ANGHEL

Psiholog/ Psihoterapeut

Studii și acreditări:

Acreditare în Psihoterapie – Hipnoza Clinica si Terapie Ericksoniana de catre Colegiul Psihologilor din Romania.
Certificare psihoterapeut cu drept de practica independenta de catre FRP – Federatia Romana de Psihoterapie.
Acreditare CPR- Psiholog Principal – Psihologia Transporturilor.
Acreditare CPR- Psiholog Principal – Psihologia Muncii si Organizationala.
Absolventa a Facultatii de Psihologie - Universitatea Bucuresti.
Membru in Asociaţia Română de Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană
Membru in CPR- Filiala Bucuresti.

Experiența profesională:

Sunt psiholog cu experienta in Selectie si Evaluare de Personal cat si psihoterapeut specializat in Terapii de Relaxare si Hipnoza Clinica adresata adolescentilor, tinerilor si adultilor in tratarea diverselor probleme psihologice de tipul anxietatii, atacurilor de panica, fobiilor, depresiei, tulburarilor alimentare, dependentelor, in optimizarea performantelor sportive etc.
Asistent-asociat Catedra de Psihologie - Universitatea Politehnica Bucuresti – seminarul de Psihologia Muncii-1995.
Participari la diverse
Conferinţei Interne si Internaţionale din domeniu.
Diverse aparitii TV in calitate de specialist: Tele7ABC , Euforia TV etc.

Credo:
“Nu poti ajuta oamenii sa se vindece, daca nu simti iubire/implinire in inima ta. Cand o simti, ceea ce spui si faci va curge de la sine, iar tu vei inspira, vei incuraja, vei inalta.
Aminteste-ti ca te afli aici pentru a da celorlalti forta, nu pentru a-i judeca sau pentru a-ti asuma raspunderea pentru durerea lor. Asa ca, nu-ti impune darul asupra celorlalti. Daruieste doar celor care-ti cer ajutorul si care sunt gata sa-l primeasca”.( P. Ferrini)

Anamaria Drăguță

Cu toti traim anotimpuri dificile in viata, si facem fata cat de bine putem cu resursele noastre din acel moment. Cu toate acestea, uneori, cand trecem prin momente dificile ne putem simti blocati, pierduti, nesiguri sau tematori. Eu cred ca vindecarea este un proces, nu un eveniment și poate fi obositor sa faci fata acestor probleme singur. Cred in calitatile vindecatoare ale relatiei terapeutice si imi imi place sa creez un spatiu autentic si primitor pentru a-ti explora gandurile, trairile, zbaterile si reusitele. Terapia pentru mine este o oportunitate sa te insotesc in calatoria ta spre vindecare.

Prin relatia noastra terapeutica, impreuna putem explora credintele si tiparele care poate te impiedica sa ajungi acolo unde iti doresti sau iti ingreuneaza drumul. Sunt un terapeut dedicat si iti ofer spatiul in care vei fi ascultat si inteles. Fiecare din noi avem o poveste care merita ascultata si astept cu nerabdare sa ma alatur tie in drumul tau spre vindecare.

Am absolvit Faculatea de Psihologie a Universitatii Bucuresti si Masterul de Psihodiagnoză, Psihoterapie Experiențială Unificatoare și dezvoltare personală. In paralel, am urmat cursurile de formare in Terapii Scurte Colaborative Orientate pe Resurse și Soluții, trauma, iar acum ma specializez in Terapii Scurte Strategice.

Ma bucur in fiecare zi ca fac ceea ce imi place cel mai mult: sa ajut oameni. Ca sa pot face bine ceea ce imi place voi continua sa ma dezvolt si sa vin in intampinarea nevoilor oamenilor pe care ii intalnesc.

Ingrid CALDARARU

 Studii și acreditări

Am absolvit Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti

 Am urmat apoi Masterul de Psihologie clinică – evaluare şi intervenţie terapeutică din cadrul FPSE

Cursuri de Formare în:

  Terapii scurte orientate pe resurse si solutii

  Applied behaviour analysis (ABA) 2008- prezent

De ce îmi place să lucrez în acest domeniu?

Cred ca oamenii sunt minunati, mereu am simtit acest lucru, dar am obtinut o certitudine atunci cand am inceput sa lucrez cu copii. Fiinta umana este fascinanta, exista un potential extraordinar in fiecare dintre noi. E o realitate usor de acceptat sau de inteles atunci cand vorbim despre un copil, de ce ar fi mai greu atunci cand vorbim despre noi insine? Anii pot masca esenta noastra, insa nu o pot sterge.

Anca MORARU

Sunt psiholog clinician si consilier in supervizare, cu formare in Psihoterapie Experential-Unificatoare si Terapii Scurte Orientate pe Resurse si Solutii. Am absolvit atat masterul cat si facultatea in cadrul Universtitatii Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei. In prezent imi desfasor activitatea de psiholog si in cadrul Directiei pentru Protectia Copilului in cadrul Centrului de Terapii de Recuperare.

Pana in prezent am desfarat activitati specifice terapiilor de recuperare si de dezvoltare a capacitatilor si aptitudinilor copiilor in cadrul familial dar si in comunitate, in cadrul gradinitelor particulare si de stat. Totodata am sprijinit si consiliat parintii in gasirea si implementarea celor mai bune metode de educatie si de sprijin al copiilor in dezvoltare.

Pe langa serviciile oferite copiilor si familiei am oferit suport in cadrul consilierii si psihoterapiei individuale de lunga, dar si de scurta durata.

Parcursul meu profesional de pana acum include si tangente cu psihologia organizationala, in cadrul unui internship desfasurat in cadrul unei mari firme de recrutare, Lugera and Makler, in care am putut observa dinamica pietei muncii si aspecte importante privind orientarea in cariera si prezenta la interviu.

Am practicat scrima timp de 11 ani iar aceasta experienta este inca o sursa de inspiratie pentru activitatea din prezent. Asa cum sportul oxigeneaza muschii, consilierea si psihoterapia pot reprezenta o “gura de aer” binevenita in aglomeratia vietii cotidiene.

Inchei astfel cu o invitatie la antrenament, acela al resurselor si aptitudinilor de a face fata provocarilor, in cursa cu ceilalti dar, mai ales, cu sine.

 

Laura CRISTEA (Ciochină)

 

"În lume sunt multe minuni mari, dar nu mai mari ca omul" (Sofocle)

Sunt Laura și mă remarc prin atitudine, femininate, spontaneitate, prin spiritul ludic, prin zâmbetul și energia pe care o transmit celor din jur. Sunt o persoană caldă, empatică, un bun observator, un bun ascultător, sunt discretă, diplomată și iubesc oamenii.
 
Am ales această cale, cunoscându-mi încă din copilărie misiunea în viață, aceea de a învață Omul să simtă Minunea din el, să devină conștient de resursele sale interioare și să învețe să le folosească, să devină conștient de părțile divine din el, cu care toți suntem înzestrați.
 
Astfel, vă invit să ne cunoaștem mai bine în cabinetul meu, să ne pregătim pentru viață, să învățam să fim în contact cu noi înșine, cu nevoile noastre, să acționăm în favoarea noastră și nu să ne sabotăm evoluția. Dând rând zilelor, nu facem decât să alegem metoda simplă dar nesănătoasă pentru dezvoltarea noastră personală.
 
E important să trăim fiecare etapă a vieții cu bucurie, cu entuziasm și să rămânem vii în calea ei, în față evenimentelor indiferent de natura lor. Alături de un ghid și nu de un sfătuitor, cum suntem obișnuiți să credem, ne putem bucura și trăi în mod autentic viața „noastră”, Da – a noastră și nu a antecesorilor noștri.
 
Pe lângă calitățile native, mă recomandă atât experiența de 7 ani în relațiile cu oamenii, din sfera personală dar și din cea profesională, din domenii precum relatii clienti, resurse umane dar mai ales din terapie unde am lucrat ca și terapeut cognitiv-comportamental, terapeut ocupațional și coterapeut.
 
În prezent, facilitez ateliere pentru copii, adolescenți și adulți, imi desfășor activitatea in privat și colaborez cu diverse asociații pe servicii de psihologie clinică, consiliere psihologică si psihoterapie.

În ceea ce privește educația mea, sunt absolventă a Facultății de Psihologie (UB), a Facultății de Relații Internaționale și Studii Europene (USH), absolventă a unui masterat în domeniul resurselor umane: Comunicare Manageriala și Resurse Umane (SNSPA).
 
De asemenea, sunt Practicant NLP atestat de Asociația Română cât și Europeană pentru Programare Neuro-lingvistică, sunt Consilier psihologic experiențialist și în prezent continui stagiul de formare în Psihoterapie în cadrul aceluiași institut- Institutul SPER – Psihoterapie Experiențială a Unificării (P.E.U.) centrată pe adult,€ copil, cuplu, familie.
 
În timpul liber, mă îndeletnicesc cu câte o carte, ascult muzică, dansez, merg la teatru și în viitorul apropiat vreau să iau lecții de echitație.
Încurajez descoperirea și întreținerea pasiunilor. Acestea ne aduc motive de a zâmbi, de a ne simți bine.
 
Numai bine,
 
Laura C

Anca SPIRIDON

Educație și formare profesională:

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei - Universitatea Bucuresti
Master: Evaluarea, consilierea si psihoterapia copilului, cuplului si a familiei
Asociatia Romana de Psihoterapie Integrativa - Formare de baza in Psihoterapia Intergrativa
Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei -
Universitatea Bucuresti
Facultatea de Litere şi Ştiinţe, Profil: Română – Engleză - Universitatea Ploiesti

Şcoala Normală Ploieşti - (Liceul Pedagogic)

Atestate, cursuri, workshopuri în domeniul psihologiei:

Atestat de psiholog clinician cu drept de libera practică
Diplomă: Cursuri de Dezvoltare Personală – din cadrul programului de formare profesională (etapa de dezvoltare personala), specializarea psihoterapie integrativa
Participare la Conferinta Nationala de Psihoterapie Experientiala si Dezvoltare Personala Unificatoare -
Altfel despre lumile noi, Editia a II-a, Bucuresti, 11-12 februarie 2011

Workshopuri :

Problematica psihopatologica asociata mitologiilor familiale si comunitare, aplicatii in consiliere si psihoterapie, coordonat de lect.univ.dr. Denisa Godeanu
Relatia terapeut-client din perspectiva terapiei unificarii : principiile, valorile, specificul, structura si mecanismele relatiei terapeut-client, coordonat de psih,drd. Claudia Popescu
Comunicarea nonverbala si inteligenta emotionala, coordonat de prof.univ.dr. Mihaela Roco

Experiența profesională:

Experiența mea profesională are ca punct de plecare activitatea desfașurată ca educatoare și ca profesor de limba română în ciclul gimnazial și liceal. În această primă etapă de formare în câmpul psihologiei, am înțeles complexitatea relațiilor interumane și a omului ca individualitate în cadrul spațiului social-cultural în care trăiește.

Legăturile umane și profesionale stabilite atât cu preșcolari, școlari mici, preadolescenți/ adolescenți, cât și cu tineri și adulți m-au ajutat să cunosc etapele dezvoltării umane, deschizându-mi calea către explorarea omului din mine și din ceilalți .

Ca psiholog am pornit pe drumul cunoașterii a ceea ce ne identifică și ne definește în spațiul vieții, cu scopul de a ajuta profesional și uman atunci când sunt solicitată. Este un drum pe care eu însămi îl parcurg cu mare curiozitate existențială, cu dorința de a afla cât mai multe despre mine, despre oamenii cu care interacționez și despre lumea căreia cu toții îi dăm formă și consistență; acestui drum îi cunosc, îi descopăr și redescopăr ezitările, blocajele, uimirile, bucuriile și tristețile, zâmbetele și grimasele, crizele, calmul, renunțarea și împlinirea.

Prezentare personalizată

A fi ... pur si simplu

de Antony de Mello

"O femeie aflată în comă era pe punctul de a muri; dintr-o dată, ea s-a simțit ridicată la cer și s-a trezit în fața Scaunului Judecății de Apoi.

- Cine ești? a întrebat-o o Voce.

- Sunt soția primarului – a răspuns ea.

- Nu te-am întrebat a cui soție ești, ci cine ești tu.

- Sunt mama a patru copii.

- Nu te-am întrebat a cui mama ești, ci cine ești tu.

- Sunt învățătoare.

- Nu te-am întrebat ce profesie ai, ci cine ești tu

- Sunt creștină.

- Nu te-am întrebat care este religia ta, ci cine ești tu.

- Sunt cea care a fost la biserica în fiecare zi și a dat de pomană celor sărmani.

- Nu te-am întrebat ce ai făcut tu, ci cine ești tu.

- Tu cine ești?"

Maria SPĂTARU


Psiholog ortodox, Psiholog clinician și Consilier Psihologic

Studii și acreditări:
Absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București.
Masterand (Universitatea Ecologică din București) Psihodiagnoza Cognitivă și Consiliere Psihologică
Formare post-universitară în consiliere psihologică cognitiv-comportamentală
Membru în Asociația de Hipnoterapie și Psihoterapie Cognitiv Comportamentală.
Acreditare în psihologie clinică de către Colegiul Psihologilor din România.
Consilier Psihologic la Școala Ortodoxă „Sfinții Trei Ierarhi”.
Workshop-uri de relații interpersonale în licee (la liceul maghiar pentru moment);

Dacă

Dacă-ţi rămâne mintea când cei din jur şi-o pierd   
Şi fiindcă-o ai te apasă sub vorbe care dor,
Dacă mai crezi în tine când alţii nu mai cred
Şi-i ierţi şi nu te superi de îndoiala lor,
Dacă poţi strânge toate câştigurile tale
Ca să le joci pe-o carte şi să le pierzi aşa,
Şi iarăşi de la capăt să-ncepi aceeaşi cale
Fără să spui o vorbă de neizbânda ta,
 
Dacă de aşteptare nu osteneşti nicicând,
Nici de minciuna goală nu-ţi clatini gândul drept,
Dacă, izbit de ură, nu te răzbuni urând
Şi totuşi nu-ţi pui mască de sfânt sau înţelept,
Dacă poţi gândul, nervii şi inima să-i pui
Să te slujească încă peste puterea lor,
Deşi în trupul firav o altă forţă nu-i
Afară de voinţa ce le impune spor,
 
Dacă visezi, dar visul stăpân de nu ţi-l faci,             
Sau gândul, deşi judeci, de nu ţi-e un ţel,
Dacă-ncercând triumful sau prăbuşirea taci
Şi poţi, prin amândouă trecând, să fii la fel,
Dacă te vrea mulţimea, deşi n-ai linguşit,
Şi lângă şef tu umbli ca lângă-un oarecare,
Dacă de răi sau prieteni nu poţi să fii rănit,
Dacă nu numai unul, ci toţi îţi dau crezare,

Dacă înduri să afli cinstitul tău cuvânt
Răstălmăcit, naivii să ducă în ispită,
Sau truda vieţii tale, înspulberată-n vânt,
De poate iar s-o nalţe unealta-ţi prea tocită,            

 

Dacă ajungi să umpli minutul trecător
Cu şasezeci de clipe de veşnicii,

Mereu,
Vei fi pe-ntreg Pământul deplin stăpânitor
Şi, mai presus de toate, un OM copilul meu!

Rudyard Kipling - Dacă

„Nu dăruiești nimic oamenilor, dacă nu te dăruiești pe tine” Axel Muntel în „Cartea de la San Michell"

Andreea LAZAR

Sunt consilier psihologic și psihoterapeut licențiat al Universității București, specializat pe psihologie individuala, de copii, de cuplu și familie, cu competențe în dezvoltare personală unificatoare individuală și de grup, dramaterapie unificatoare.

Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București, Master de Psihodiagnoza experențială unificatoare - Universitatea din București.

Experiența mea se bazează atât pe contactul cu persoane cu diverse tematici (obezitate, probleme de piele, anorexie, dependenta afectiva, obezitate, fobii, etc), în educația non-formala a tinerilor cât și lucrul cu copii ce prezintă tulburări din spectrul autist și ADHD.

În prezent lucrez la o grădiniță ca psiholog, realizez grupuri de dezvoltare personala pentru copii.

Pasiunea mea pentru tot ce înseamnă dezvoltare personală a început încă din liceu, când am învățat ca este timpul sa cultiv blândețea cu mine însumi și am descoperit cheia vindecării - auto-acceptarea.

Cred cu tărie ca puterea de a accepta, de a înțelege, de a sprijini și de a dărui necondiționat poate însenina, creste și întări ființa umană, care sa dea un sens superior unor experiente dureroase; Înțelegându-le omul poate integra experienta durerii, transformând-o în parte a devenirii sale.

 

Miruna Alexandra DOINA

Cred ca ne putem implini cu adevarat potentialul, atunci cand ne cunoastem pe deplin cu bunele si cu relele noastre, atunci cand ne acceptam pe deplin cu bunele si cu relele noastre, atunci cand ajungem sa intelegem ca fiecare lectie de viata ne este necesara si ne ajuta in cresterea noastra ca oameni impliniti.

Eu, ca psiholog, nu imi propun sa va ajut sa scapati de obstacolele intampinate, ci imi propun sa privim la ele descoperind potentialul lor, valoarea lor. Psihologia este arta prin care putem redescoperi frumusetile vietii!

Licentiata a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti
Studii masterale absolvite: ”Evaluarea, consilierea si psihoterapia copilului, cuplului si a familiei”, Universitatea din Bucuresti
Psihoterapeut cu drept de libera practica acordat de Colegiul Psihologilor din Romania, in temeiul Legii nr. 213/2004, cod personal RUP 14829

 Specializari:

 - Evaluarea si consilierea experentiala a copilului, adultului, cuplului si familiei
 - Psihoterapie integrativa

Formator, acreditat ANC
Trainer in stimulare prin arte combinate, acreditat ANC

Andreea NEAGU

Membra a Colegiului Psihologilor din Romania
                         (www.copsi.ro)
Membra a Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa     
                         (www.psihoterapieintegrativa.ro)
Membra a Institutului European de Studii pentru Terapia Copiilor si Adolescentilor
                         (www.psihoterapiecopiisiadolescenti.ro)

Studii /specializari /certificari:

 • Licentiata in Psihologie in cadrul Facultatii de Psihologie a Universitatii Bucuresti
 • Studii postuniversitare – Master Evaluarea, consilierea si psihoterapia Copilului, Cuplului si Familiei, Universitatea Bucuresti
 • Formare in Psihoterapie Integrativa
 • Formare in Psihoterapia Integrativa a Copiilor si Adolescentilor
 • Psiholog practican in Psihologie Clinica
 • Psiholog practicant in Psihoterapie Integrativa
 • Psiholog practicant in Consiliere Experientiala

Competente:

 • Psihoterapie, consilierea si dezvoltarea personala a adultului
 • Psihoterapie, consiliere si dezvoltarea personala a copiilor si adolescentilor
 • Terapii specifice Tulburarilor de Dezvoltare ale Copilariei (terapie ABA, terapie ocupationala)
 • Psihoterapie si consiliere de cuplu
 • Psihoterapie si consiliere a familiei

Mi-am pus adesea întrebarea “Cine sunt eu?” si cu fiecare etapa de vârstă mi-am oferit  răspunsuri diferite, potrivite prezentului meu de atunci si acum. Acum sunt o persoana cu multe  roluri in viața mea, roluri care îmi aduc experiențe unice, pline de satisfacție, învățare, trăiri  emoționale variate si cel mai important, bucuria fiecărui moment.

Pe plan profesional, rolurile mele sunt de psiholog si psihoterapeut. Prin prisma acestora, am  ocazia să întâlnesc oameni. Si cred ca acest aspect definește cu adevărat rolul meu de  profesionist; cred  ca întâlnirea dintre mine si omul de lângă mine este adevărata valoare a muncii pe care o fac.  Având la baza două formari in psihoterapie integrativa de tip relațională, am învățat ca relația este cea care vindeca, interacțiunea dintre mine si celălalt fiind un spațiu de redobândire a ceea ce am pierdut pe parcursul dezvoltării noastre.

În aceasta aventură a explorării inter-umane, m-am redescoperit, am învățat să mă cunosc şi să ţin cont de ceea ce sunt cu adevărat, dar mai ales am învățat să pot ajuta alți oameni sa experimenteze același proces.  In peregrinările mele formative, am întâlnim multe teorii care definesc omul, la fel de multe filosofii despre a fi in lume, însă ceea ce m-a ajutat să îmi definesc stilul terapeutic este sa iau de la fiecare ceea ce se potrivește valorilor mele.

Astfel, în lucrul meu cu copii, am pornit de la teoriile comportamentale şi cognitive, le-am experimentat îndeosebi în lucrul cu copii cu dizabilități şi am văzut că intervențiile specifice sunt utile în anumite arii ale vieții micuților, însă mi-au limitat contactul real cu sinele autentic al copilului.

Am continuat explorarea în zona teoriilor umaniste, care m-au ajutat să devin conștientă de importanța atenției pe care o pot acorda nevoilor copiilor, specifice vârstei şi felului lor unic de a fi.  În psihoterapie individuală sau în grupuri de dezvoltare personală pe care le realizez cu ei, mă joc, le vorbesc simplu, pe înțelesul lor, iar cu ajutorul tehnicilor creative pot ajunge la zonele lor sensibile, urmând ca împreună să găsim modalități de a face față provocărilor din viața de zi cu zi.

Pornind de la experiența lucrului cu copii, pot înțelege mai bine în practica mea cu adulții- fie că este vorba de psihoterapie individuală sau de familie, psihoterapie de cuplu sau evaluare psihologică- , importanţa dezvoltării  din perioada copilăriei şi modul în care această dezvoltare  le-a determinat  modul de a fi în viaţa adultă, cu tot ce aduce ea.

Sunt pasionată de științe şi neuro-dezvoltare şi încerc să aduc în lucrul meu cu copii şi cu adulţii rezultatele cercetărilor actuale privind dezvoltarea creierului, modul în care experiența şi relaţiile timpurii ne influenţeaza dezvoltarea, teoria ataşamentului, practica mindfulness şi tot ceea ce ne ajută să  avem vieţi împlinite şi autentice.

Scriu despre mine în rolurile mele profesionale pe blogul personal www.neaguandreeacip.wordpress.com.

În plan personal, rolurile mele sunt de soţie, fiică, sora, prietenă, om iubitor de natură şi pasionat de cer si stele. De asemenea, îmi place creaţia şi o explorez cu ajutorul artelor combinate- fie că este vorba despre pictura şi desen, modelaj, plierea hârtiei sau muzica şi teatru, urmând ca ulterior să o aduc şi în munca mea.

Îmi doresc să împărtaşesc oamenilor minunile oferite de psihologie si psihoterapie, să le facilitez accesul la autoactualizare si la tot ceea ce au mai bun in interior, putând astfel să creez în jurul meu o lume mai buna și mai autentică.

Romina Loredana Bala

Fiecare dintre noi la un moment dat este nevoit sa aleaga un drum, o cale pe care sa o urmeze in viata. Eu am ales sa devin psiholog pentru ca imi face placere sa lucrez cu oamenii.

In anul 2011 am absolvit facultatea de psihologie, obtinand Diploma de licenta in psihologie.

Pentru ca imi doream sa completez si sa aprofundez toate informatiile dobandite in cadrul facultatii am urmat programul de master: “Evaluarea, consilierea si psihoterapia copilului, cuplului si familiei”, din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei.

Masterul l-am absolvit in anul 2013, iar in data de 20.09.2013 am obtinut Atestatul de libera practica de la Colegiul Psihologilor din Romania.

Mi-am consolidate abilitatile si competentele de psiholog atat in timpul facultatii si masteratului prin pregatirea teoretica si practica cat si in afara acestora prin voluntariat.

2013: Organizator si coordonator grupuri de dezvoltare si optimizare personala cu adolescenti in cadrul unui liceu din Bucuresti.

2012: Voluntar la Direcţia generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Bucureşti.

2011-2012: Voluntar in cadrul proiectului de cercetare „Cu tine cresc mare” al Psih. Drd. Andreea Simona Olteanu, proiect realizat sub coordonarea Societătii de Psihoterapie Experienţială Române.

2011: Voluntar in cadrul Napocensis Medical Center.

  


Andreea PANOIU

Am absolvit Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei in cadrul Universitatii Bucuresti, iar apoi am urmat masterul de Psihodiagnoza, psihoterapie experientiala unificatoare (PEU) si dezvoltare personala. In prezent sunt consilier psihologic si psihoterapeut specializat in lucrul individual, de grup, cu familii, de cuplu, cu adolescenti si copii.
Am avut multe lucruri bune de invatat pe perioada facultatii fara de care nu as avea o baza informationala, culturala si experientiala.Totusi diplomele pe care le am nu au contribuit semnificativ in formarea mea profesionala. Cel mai mult m-a ajutat experienta pe care am acumulat-o participand la un internship ce a avut loc la Centrul de Plasament Pinnocchio 3, perioada in care am lucrat ca voluntar in Centrul pentru Prevenirea Tentativelor de Suicid, administrarea si interpretarea testelor proiective in cadrul Gradinitei nr. 293, experienta de a lucra cu copiii din cadrul SOS Satele Copiilor si participarea la numeroase workshop-uri si conferinte din domeniu unde am luat contact cu specialisti care si-au impartasit experientele.
In tot acest timp, am avut ocazia de a-mi perfectiona abilitati care ulterior mi-au permis sa tin impreuna cu Anamaria Draguta un workshop in cadrul Conferintei Zilelor Dezvoltarii Personale Experientiale, sa conduc grupuri de dezvoltare personala cu tineri adulti si copii, sa devin trainer al Institutului Ikedoo, sa am clienti cu dificultati relationale,cu tulburari alimentare, femei cu sarcini toxice si disgravidii, femei care au suferit pierderi de sarcina si persoane cu framantari din ce in ce mai apasatoare care in urma intalnirilor noastre reusesc sa faca schimbari satisfacatoare in stilul lor de viata.
Asadar, contactul direct cu fiecare client, cursant, specialist, coleg, prieten, strain imi imbogateste experienta si ma provoaca sa fiu din ce in ce mai buna la ceea ce fac.

 

 Simona V.

Anișoara ROPOTAN

 

Mă numesc Anișoara ROPOTAN și sunt psiholog psihoterapeut – specialitate Psihoterapie Integrativă. Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București și Master în Psihologie Clinică și Consiliere Psihologică.

Programul de baza în Psihoterapie Integrativă l-am făcut în cadrul A.C.C.P.I., iar apoi programul de supervizare în Psihoterapie Integrativă în cadrul A.R.P.I – Asociația Română de Psihoterapie Integrativă. Îmi desfășor activitatea în baza atestatului de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România.

Meseria mea este pentru oameni și despre oameni; este o minunată preocupare în a înțelege definiția stării de bine a celui ce vine in cabinetul de psihoterapie și solicită să fie însoțit în demersul său de a găsi starea de bine.

Desigur, starea de bine nu poate fi găsită în „exterior”, deși „exteriorul” ajută foarte mult „interiorul” în procesul găsirii stării de bine.

Fiecare om este deosebit și reacționează diferit!

Cred că este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să învățăm să privim cu acceptare și o prezență conștientă evenimentele neașteptate cu care ne surprinde uneori viața.

Un context uman și de siguranță pentru acest proces de învățare este cabinetul de psihoterapie.

Fiecare om are povestea sa, o poveste care se ascultă cu respect și drag de oameni!