Alecsandru SOARE

Sunt o persoană curioasă din fire, care dorește să obțină cât mai mult de la această viață. De când mă știu am căutat să găsesc răspunsuri la întrebările care mi-au frământat mintea și sufletul.
Și deseori am găsit...
Pentru restul încă mai caut răspunsuri care să-mi satisfacă setea de cunoaștere și cu care să fiu măcar mai mulțumit pentru o vreme.
De-a lungul vieții am trăit mai multe încercări și privind înapoi în trecut (reflexiv), aici în prezent (introspectiv) și înainte spre viitor (reflexiv sau meditativ) am ajuns să mă cunosc și să mă înțeleg mai bine.
Bineînțeles că acest lucru nu ar fi putut fi posibil fără ajutorul prietenilor, familiei și a celor apropiați mie.
Și din tot ce-am trăit, văzut, încercat și văzut cred că principala sursă de cunoaștere și de admirație este omul în încercarea lui de a-și atinge umanitatea și de a-și găsi sensul existenței sale.
Știu că am în fața mea de parcurs un drum lung cât o viață și mă pregătesc în fiecare zi să mai fac un pas în această călătorie. Și știu că nu sunt singur pe drumul meu.
Cum am ajuns pe acest drum? Ar fi mult de povestit. Mergeam pe un alt drum când "accidental" m-am întâlnit cu o persoană care mi-a arătat ce este practic psihologia și cum poate fi ea folosită. La început am fost contrariat, apoi schimbând diverse alte drumuri și cărări am ajuns pe aceasta pe care o urmez de mai bine șase ani (cu facultate, mastere și formări). La început am fost mânat de curiozitate. Cu timpul însă, văzând cât de mult bine poate face m-am decis să o urmez.
M-am întrebat și mă întreb dacă aceasta e calea cea mai bună pentru mine? Adevărul e că nu știu și că în continuare sunt tentat să mai încerc și alte căi. Însă până acum aceasta e calea care mi-a oferit și continuă să-mi ofere cele mai mari satisfacții și oferă un sentiment al realizării și împlinirii personale.
Nu e simplu și nici ușor dar probabil tocmai aceste aspecte mă motivează și mă provoacă să merg mai departe. Și mai este un lucru: mergând pe această cale am fost tot timpul ajutat de cei apropiați mie - colegi, prieteni și profesori -  primind și învățând multe din experiențele lor personale și profesionale. Și cu aceste experiențe precum și cu cele ce vor veni, mi-am propus să continui dând mai departe ceea ce eu, la rândul meu, am primit.