Anca MORARU

Sunt psiholog clinician si consilier in supervizare, cu formare in Psihoterapie Experential-Unificatoare si Terapii Scurte Orientate pe Resurse si Solutii. Am absolvit atat masterul cat si facultatea in cadrul Universtitatii Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei. In prezent imi desfasor activitatea de psiholog si in cadrul Directiei pentru Protectia Copilului in cadrul Centrului de Terapii de Recuperare.

Pana in prezent am desfarat activitati specifice terapiilor de recuperare si de dezvoltare a capacitatilor si aptitudinilor copiilor in cadrul familial dar si in comunitate, in cadrul gradinitelor particulare si de stat. Totodata am sprijinit si consiliat parintii in gasirea si implementarea celor mai bune metode de educatie si de sprijin al copiilor in dezvoltare.

Pe langa serviciile oferite copiilor si familiei am oferit suport in cadrul consilierii si psihoterapiei individuale de lunga, dar si de scurta durata.

Parcursul meu profesional de pana acum include si tangente cu psihologia organizationala, in cadrul unui internship desfasurat in cadrul unei mari firme de recrutare, Lugera and Makler, in care am putut observa dinamica pietei muncii si aspecte importante privind orientarea in cariera si prezenta la interviu.

Am practicat scrima timp de 11 ani iar aceasta experienta este inca o sursa de inspiratie pentru activitatea din prezent. Asa cum sportul oxigeneaza muschii, consilierea si psihoterapia pot reprezenta o “gura de aer” binevenita in aglomeratia vietii cotidiene.

Inchei astfel cu o invitatie la antrenament, acela al resurselor si aptitudinilor de a face fata provocarilor, in cursa cu ceilalti dar, mai ales, cu sine.